С.Кореја: САД чека непожељан исход ако наставе да шире неистине

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 16:49

С.Кореја: САД чека непожељан исход ако наставе да шире неистине

Пјонгјанг је данас одбацио наводне трансакције оружја са Русијом и упозорио САД на „непожељан исход“ ако наставе да шире такве гласине, преноси Јонхап. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency Високи званичник Квон Џонг Гун, директор одељења за послове са САД у севернокорејском министарству >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спољних послова, тврди да САД поново протурају „неосноване гласине“ о трговини оружјем између Пјонгјанга и Москве , покушавајући тако да оправдају своју помоћ у оружју Кијеву.
„Покушај да се укаља углед Северне Кореје измишљањем непостојеће ствари је тешка провокација која се не може дозволити и која не може, а да не изазове њену реакцију“, рекао је Квон у саопштењу које је пренела севернокорејска централна новинска агенција (КЦНА).
Он је додао да „САД треба да имају на уму да ће се суочити са заиста „непожељним исходом“ ако устрају у ширењу измишљених гласина против Пјонгјанга, али како наводи Јонхап, није рекао шта под тим подразумева.
САД су недавно објавиле своју одлуку да пошаљу 31 тенк М1 Абрамс у Украјину као помоћ овој држави у борби против руске агресије, а Ким Јо Џонг, утицајна сестра врховног вође Северне Кореје Ким Џонг Уна, саопштила је да Вашингтон тиме прелази „црвену линију“.
Раније овог месеца, САД су саопштиле да Пјонгјанг наставља да испоручује муницију Москви, објављујући сателитске снимке руских вагона који путују између Русије и Северне Кореје 18. и 19. новембра за, како је Вашингтон назвао, почетну испоруку севернокорејског оружја за руску паравојну компанију Вагнер групу, која ратује у Украјини, наводи Јонхап.
Столтенберг у посети Јужној Кореји, сутра у Јапану

Преузмите андроид апликацију.
Чланак С.Кореја: САД чека непожељан исход ако наставе да шире неистине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.