Шолц: Неопходно наставити разговоре са Путином

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 14:00

Шолц: Неопходно наставити разговоре са Путином

Нeмачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да је неопходно наставити телефонске разговоре са руским председником Владимиром Путином. Фото: Танјуг/Photo/Markus Schreiber Тон таквих разговора „није непристојан“, упркос „апсолутно другачијим“ погледима на ситуацију, оценио је немачки >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << канцелар, преноси ТАС С.
“Поново ћу телефоном разговарати са Путином јер је неопходно да разговарамо једни са другима“, рекао је Шолц.
Он је додао да је важно да се разговор врати на пут како да свет изађе из тренутне ситуације.
“Услови за то су јасни – повлачење руских трупа“, додао је Шолц.
Украјински председник Володимир Зеленски увео је данас санкције за 185 компанија и појединаца за које се верује да су повезани са режимом у Москви. Зеленски је навео да ће фирме и бизнисмени који железницом превозе особље и војну опрему “у име државе агресора“ бити кажњени, као и да ће заплењена имовина бити коришћена у одбрани Украјине, преноси Гардијан.
Међу 182 фирме са списка налази се и неколико белоруских, које помажу Русији с испорукама, као и троје појединаца.
Зеленски је навео да Украјина ради на томе да и друге државе блокирају имовину тих фирми и појединаца, и захвалио се “свима који помажу у јачању санкција против Русије“, преноси британски лист.
Украјинске оружане снаге испалиле су синоћ 29 граната на пет насеља на левој обали Дњепра у Херсонској областим саопштио је данас регионални званичник за ванредне ситуације.
У суботу су украјинске снаге испалиле 17 артиљеријских граната на Нову Каховку, осам артиљеријских граната на Аљошку и девет таквих граната на град Каховку, додао је званичник.
Председник војног комитета НАТО-а Роб Бауер изјавио је да је Алијанса спремна за директан сукоб са Русијом, пренео је данас ТАС С. Бауерт је казао да ће НАТО одговорити само ако Русија пређе „црвену линију“ тако што ће извршити инвазију на неку од земаља чланица Алијансе.
Бауер је истакао да НАТО мора боље да се увежба, јер Русија, како је навео, још има иницијативу.
“Чињеница да ваш непријатељ има боље оружје није његов проблем, већ ваш“, оценио је Бауер.
Он је рекао да би увођење “ратне економије у мирнодопско време“, био веома тежак процес.
Володимир Зеленски критиковао је данас идеју неутралности у спорту у време када се спортисти из његове земље боре и гину у рату, док би се њиховим руским колегама могло бити дозвољено да се такмиче, пренео је данас Би-Би-Си.
Он је оценио да присуство руских спортиста “нормализује“ инвазију Русије на његову земљу.
Зеленски је навео како Украјина покреће међународну кампању како би спречила Русију на Олимпијским играма 2024. које ће се одржати у Паризу.
Амерички војни званичници наводно позивају Пентагон да Украјини испоручи авионе Ф-16 како би та земља била у стању да се боље одбрани од руских пројектила и дронова.
Неименовани извор изјавио је за магазин Полирико да одлука о томе није донета
Британија: Сунак разрешио Надима Захавија дужности министра у влади

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Неопходно наставити разговоре са Путином се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.