Десетине хиљада наставника на протесту у Лисабону, захтевају боље услове

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 09:13

Десетине хиљада наставника на протесту у Лисабону, захтевају боље услове

Десетине хиљада наставника јавних школа и другог особља, изашли су на улице Лисабона тражећи веће плате и боље радне услове, чиме су направили додатни притисак на португалску владу која се бори с кризом. Фото: Танјуг/AP/Armando Franca Узвикујући слогане попут „за банке постоје милиони, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за нас само новчићи“, око 80.000 учесника протеста испунило је синоћ португалску престоницу, саопштила је полиција, пренео је Ројтерс.
Годину дана након што је социјалистички премијер Антонио Коста освојио већину у парламенту, суочава се с падом популарности и уличним протестима, не само учитеља него и лекара.
Malaga: Sunčani dom Pabla Pikasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Десетине хиљада наставника на протесту у Лисабону, захтевају боље услове се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.