Представа „Тартиф“ у Српском народном позоришту

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 08:36

Представа „Тартиф“ у Српском народном позоришту

Сутра, 30. јануара са почетком у 19.30 часова на сцени Пера Добриновић Српског народног позоришта одиграће се представа „Тартиф“. Фото: СНП „Тартиф“ је ауториски пројекат Игора Вука Торбице, а рађен је по мотивима оригиналне Молијерове драме „Тартиф“.
То је комедија у пет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чинова, написана у Александринцу, у којој Молијер критикује религиозно лицемерје. Утицај које је ово дело имало на друштво, може се распознати и по чињеници да је на три језика: француски, енглески и шпански усвојен термин „тартиф“, за означавање лицемерне особе, односно особа кеје се хвале врлинама којима не располажу.
„Gradske info“ i „Cineplexx“ vam poklanjaju dve karte za film „Oluja“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представа „Тартиф“ у Српском народном позоришту се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.