Скупштина Србије и ЕП: Наставак сарадње и парламентарног дијалога

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2023, 19:53

Скупштина Србије и ЕП: Наставак сарадње и парламентарног дијалога

 У оквиру сарадње између Народне скупштине Републике Србије и Европског парламента, председник Народне скупштине др Владимир Орлић и посланици Европског парламента Владимир Билчик и Матјаж Немец, изразили су спремност за наставак сарадње у области подршке процесу парламентарног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дијалога, јачања капацитета и улоге парламента у процесу европских интеграција, уз заједничко посредовање, наводи се у саопштењу Скупштине Србије.
Током данашњег састанка у Дому Народне Скупштине, истакли су важност размене искустава и добрих пракси између српских и европских парламентараца у предстојећем периоду.
Посланици ЕП су истакли да је циљ посете Београду разговор са руководством парламента и представницима посланичких група о подршци дијалогу унутар скупштине. Током састанка, како се наводи, размотрено је и на који начин ангажовање Европског парламента може допринети јачању улоге парламента и промовисати европску културу дијалога и остваривања консензуса.
„У том смислу, учешће посланичких група је добродошло. Поверење грађана у парламент је од суштинског значаја за решавање изазова у сваком демократском друштву“, поручили су посланици ЕП.
Председник парламента је указао да је сарадња са Европским парламентом важан елемент европских интеграција Србије. Народна скупштина, како је рекао, поздравља ангажовање ЕП у размени искустава и добрих пракси, пружањем подршке парламентарном дијалогу и остваривању консензуса, који би могли још више да ојачају парламент у његовом раду. „Током претходних година обезбедили смо најбоље изборне услове и оснажили плурализам у Народној скупштини, као месту решеном да развија отворен и инклузиван дијалог“, изјавио је др Орлић након састанка са посланицима ЕП.
Završen sastanak sa evropskim poslanicima u Skupštini Srbije

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Скупштина Србије и ЕП: Наставак сарадње и парламентарног дијалога се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.