Бербок: Путин жели да уништи суседа, важно наставити испоруку оружја Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2023, 17:31

Бербок: Путин жели да уништи суседа, важно наставити испоруку оружја Украјини

Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила је данас да је Европска унија учинила све да заустави рат у Украјини, али да председник Русије Владимир Путин није имао на уму ништа осим да уништи свог суседа. Фото: Танјуг/Bernd von Jutrczenka/dpa via AP Говорећи на конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за новинаре у португалској престоници Лисабону, Бербок је рекла да је Путинов став разлог зашто је тако важно наставити са испоруком оружја како би Украјина могла да се брани и штити животе људи, пренео је Ројтерс.
Она је истакла да Немачка тражи нове начине да помогне Украјини да заштити свој народ и инфраструктуру и додала да би мањак решености Европе значио бенефит за Москву.
„И ове године морамо заштитити и даље развијати европско јединство које нас је учинило јаким прошле године“, навела је Бербок.
Говорећи о порасту заразе корона вирусом у Кини, она је истакла да Немачка жели заједнички европски одговор.
„Морамо да прихватимо тренутни ковид талас из Кине веома, веома озбиљно“, нагласила је Бербок.
Rusija šalje nove vojne jedinice u severni deo Krima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бербок: Путин жели да уништи суседа, важно наставити испоруку оружја Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.