Ђурић: Приштина наставља да показује силу и дискриминише Србе

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 08:50

Ђурић: Приштина наставља да показује силу и дискриминише Србе

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да приштинске власти настављају да показују силу и насилно дискриминишу српску заједницу на Косову и Метохији. Сада скоро свакодневно. На штету напора које предводе ЕУ и САД да се очува стабилност и створи атмосфера погодна за нормализацију. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << WikimediaComonns/Medija centar Beograd Ђурић је на Твитеру написао да су јучерашњи догађаји пример из уџбеника поновног покушаја распламсавања сукоба на Косову и Метохији.
„Очигледно кршећи Бриселски споразум. Моноетничке снаге које броје стотине наоружаних официра КПС-а заузеле су једини преостали град са српском већином на Косову* – Северну Митровицу“, навео је Ђурић.
Додао је да су раније јуче у Велику Хочу, српску енклаву у којој се вековима производи вино. У којој живи 650 од мање од 2.500 Срба који су преостали у региону Западног Косова и Метохије, упале „специјалне јединице КПС“. Наоружане Калашњиковима, а под тривијалним изговором (наводно кршење царинског закона од стране породице која тамо производи вино генерацијама). Видно злоупотребљавајући силу у циљу уливања страха.
Ђурић је указао да застрашивање и одузимање средстава приморава Србе да се иселе. Из својих „древних и прелепих домова под заштитом Унеска“.
Brnabić u razgovoru sa SSSS: Dijalog najbolji način za rešavanje problema

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић: Приштина наставља да показује силу и дискриминише Србе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.