Немачке компаније настављају да траже добављаче у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Dec.2022, 09:45

Немачке компаније настављају да траже добављаче у Србији

Скуп Немачка иницијатива за проналажење добављача у државама Западног Балкана, који чини низ конкретних бизнис састанака, биће одржан данас у Штутгарту. Фото: Градске инфо
Циљ осмог издања овог регионалног B2B пројекта је да немачке фирме пронађу нове добављаче из више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << унапред наведених и познатих индустријских области у Србији и земљама Западног Балкана.

У пројекту је са немачке стране учешће потврдило преко 50 компанија, а концепт пословних разговора заснован је на B2B мечмејкинг механизму.
Немачке компаније су углавном из металопрерађивачког сектора, добављачи за аутоиндустрију, прераде и производње пластичних материјала, те неколико компанија из електро и електронског сектора.
Покровитељ догађаја је Министарство за економију и енергетику Немачке, у оквиру Програма за развој страних тржишта за мала и средња предузећа.
Реализатори програма су Немачко-српска привредна комора (АХК Србија) представништва АХА на Западном Балкану, ПКС, као и немачко Удружење за управљање материјалима, увоз и логистику (БМЕ е. В. ).
Немачка је први спољнотрговински партнер Србије са разменом већом од 6,5 милијарди евра, од чега из Србије годишње увезу производа за више од 2,7 милијарди евра.
Немачке компаније у Србији запошљавају око 60.000 радника, а више њих је на листи топ 15 највећих извозника.
Добрим резултатима изненадили смо и Светску банку

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачке компаније настављају да траже добављаче у Србији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.