Русија ће наставити да проналази купце за нафту упркос ограничењу цене

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 16:04

Русија ће наставити да проналази купце за нафту упркос ограничењу цене

Русија је саопштила данас да ће наставити да проналази купце за своју нафту. Упркос опасном покушају западних влада да увођењем ограничења цене отежају руски извоз нафте. Рекао је руски амбасадор при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов у објави на друштвеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мрежама. Фото: Unsplash/David Thielen Он је нагласио да Русија неће испоручивати нафту земљама које примењују ограничење цена.
Уљанов је истакао да ће од ове године Европа живети без руске нафте, објавио је Ројтерс.
Руска амбасада у САД, у коментару на Телеграму, критиковала је кршење принципа слободног тржишта и поновила да ће руска нафта и даље бити тражена, упркос донетим мерама.
Руска амбасада је истакла да ће такви кораци неизбежно довести до повећања несигурности у снабдевању и наметања већих трошкова потрошачима за сировине.
ЕУ, Г7 и Аустралија постигле су у петак договор да ограничење цене руске сирове нафте која се превози морским путем буде 60 долара по барелу.
G7 i Australija se pridružile EU i usvojile gornju granicu cene ruske nafte

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ће наставити да проналази купце за нафту упркос ограничењу цене се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.