Представа „Писмо далекој драгој“ у Спомен-збирци Павле Бељански

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Dec.2022, 08:59

Представа „Писмо далекој драгој“ у Спомен-збирци Павле Бељански

Мултимедијална представа Писмо далекој драгој биће изведена 4. децембра у 16:00 и 18:00 часова у Спомен-збирци Павле Бељански. Фото: Pixabay/ha11ok Мултимедијална представа о љубави између чувеног композитора Лудвига ван Бетовена и његове пријатељице из младости. Кроз три филма, пет сцена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и неколико музичких нумера, сазнаћемо шта их је спајало и шта је Бетовена упустило у авантуру да из Беча допутује у Голубинце и посети замак Шлос.
Глумци Николина Спасић и Милан Новаковић, водиће шетњом публику кроз простор Спомен-збирке Павла Бељанског. Музички део поверен је сопранисткињи Аготи Виткаи Кучери и пијанисткињи Јелени Симоновић Ковачевоћ. Филмове је реализовао Срђан Радаковић.
Оригинални драмски текст написао је Михајло Витезовић по мотивима из романа Лудвиг Оливере Оље Јелкић. Пројекат Арс е фемина су осмислиле Јелена Симоновић Ковачевић и Агота Виткаи Кучера у жељи да прикажу жене Новог Сада и Војводине које су мењале свет, жене у уметности, свакодневном животу, жене као инспирацију. Пројекат је подељен у три различита сегмента и четири догађаја, међу којима је и представа Писма далекој драгој.
Promocija knjige pesama „Oblak na krilu čaplje“ u DOC-u

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представа „Писмо далекој драгој“ у Спомен-збирци Павле Бељански се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.