Извођење представе „Мефисто” сутра у СНП-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 16:00

Извођење представе „Мефисто” сутра у СНП-у

Извођење представе „Мефисто” биће одржано сутра, 30. новембра у Српском народном позоришту на сцени Јован Ђорђевић, са почетком у 19 часова. Фото: Марија Ердељ Драмски текст Мефиста ког ћемо видети у Новом Саду, следи радњу романа без икакве „интертекстуалности”, зато што су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прича, радња и ликови изванредно написани, снажни, интересантни и комплексни и прерастају у универзалну и свевременску причу о апсолутном злу и бунту и отпору најхрабријих чланова једне заједнице.
Представа Мефисто настоји да из перспективе позоришта у Берлину и тадашње велике театарске и филмске звезде у Немачкој, глумца Хендрика Хефгена, предочи епопеју о успону и паду Трећег рајха и посредством театарског језика отворено постави питања да ли су и како функционисали заједно уметност и највеће државно и војно зло у историји човечанства, као и које су етичке, хуманистичке и метафизичке последице тог односа.
Представа „Мефисто” ће окупити преко 40 актера и актерки, уз великана и великанку српског глумишта – Мирјану Карановић и Миодрага Кривокапића, који ће након 30 година поново бити на сцени Српског народног позоришта, раме уз раме са младим Аљошом Ђидићем у главној улози, првакињом Драме овог позоришта, Горданом Ђурђевић Димић, и многим другима члановима и чланицама ансамбла.
Фото: НСЕПК/В. Величковић Promocija knjige pesama „Kućica od zlata” u Holu KS Barka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Извођење представе „Мефисто” сутра у СНП-у се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.