Председница Тајвана поднела оставку на челу своје странке

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Nov.2022, 17:17

Председница Тајвана поднела оставку на челу своје странке

Председница Тајвана Цаи Инг-вен поднела је данас оставку на место председнице владајуће Демократске напредне партије уз образложење да преузима одговорност за лош резултат остварен на локалним изборима. Фото: Танјуг/Chang Hao-an/Pool Photo via AP Она је рекла је да су ови избори више од >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << локалног гласања јер свет гледа како Тајван брани своју демократију у јеку војних тензија са Кином.
Главна тајванска опозициона странка Куоминтанг (КМТ) победила је на данашњим локалним изборима у главном граду Тајпеју и освојила контролу над градским већем.
Према првим резултатима, КМТ води у борби за функције градоначелника у већини од укупно 21 града, као и на изборима за начелнике округа широм Тајвана, пренео је Ројтерс.
Од 2008. до 2016. владајућа партија на Тајвану, Куоминтанг, одржавала је добре везе са Кином, али су се оне погоршале када је на власт 2016. дошла Цаи Инг-вен, из Демократске напредне странке. Кина види Тајван као једну од својих провинција и Пекинг већ дуго обећава да ће острво вратити под контролу Кине, не искључујући употребу силе уколико буде потребно.
Тајванска влада оштро се противи тврдњама Кине и поручује да само 23 милиона становника тог острва може одлучивати о својој будућности, наводи британска агенција.
Putin i Alijev o primeni trilateralnih sporazuma

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председница Тајвана поднела оставку на челу своје странке се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.