Неколико једноставних трикова који могу помоћи да ваш бифтек постане мекан и сочан

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2025, 15:02

Неколико једноставних трикова који могу помоћи да ваш бифтек постане мекан и сочан

Нема ништа боље од уживања у сочном и меком одреску који се топи у устима. Међутим, није увек лако постићи савршену текстуру. Фото: Pixabay/Goumbik Иако може бити изазовно, постоји неколико једноставних трикова који могу помоћи да ваш бифтек постане мекан и сочан, без обзира на врсту >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << меса коју одаберете.
Један од најпознатијих начина омекшавања меса је маринирање. Кисели састојци попут сирћета, лимуновог сока или вина могу разбити мишићна влакна у месу и учинити га меким. Неколико сати маринирања довољно је за мекше резове меса, као што је рибеж, док тврђи резови, попут лондонског печења, захтевају дуже време – идеално је оставити их преко ноћи.
Поред тога, као маринаду можете користити и мешавину зачина и киселих састојака.
Помешајте уље, лимунов сок и зачине по жељи, смесу утрљајте у месо и оставите да одстоји најмање 15 минута пре печења. Овај процес може помоћи да месо буде мекше и сочније, чак и без дугог маринирања.
Салањање бифтека је такође користан начин да омекшате месо.
Месо поспите морском сољу са обе стране, па оставите да одстоји на собној температури око сат времена пре печења на роштиљу или пржења у тигању.
Овај процес извлачи влагу из меса и помаже у разградњи протеина, што доводи до мекшег резултата.
За оне који желе бржи начин омекшавања, намакање меса у хладној води може помоћи у разбијању чврстих влакана.
Покушајте да потопите бифтек сат до два, мењајући воду сваких 30 минута, да бисте избегли развој бактерија.
Без обзира на методу коју одаберете, кључно је оставити довољно времена да процеси функционишу како би месо постало мекано и сочно, а сваки залогај задовољство.
Mislimo na naše zdravlje! Danas se obeležava Međunarodni dan zdravlja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неколико једноставних трикова који могу помоћи да ваш бифтек постане мекан и сочан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.