
Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Apr.2025, 16:00
Једноставан начин да млевено месо буде увек мекано и сочно
Млевено месо често губи значајну количину течности када се пржи, што може резултирати сувим и жилавим јелом. Међутим, постоји једноставан начин да месо буде мекано и сочно, а све што вам треба је састојак који већ имате у својој кухињи.
Фото: Pixabay/polatdover
Додавањем мале количине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << соде бикарбоне млевено месо не само да ће остати сочно, већ ће и брже поруменити.
На сваких 500 грама меса додајте око трећине кашичице соде бикарбоне и добро промешајте.
Оставите месо да одстоји 15 минута, па га пржите на средњој ватри.
Сода бикарбона подиже Ph вредност меса, чиме се спречава прекомерно везивање протеина.
Ово, заузврат, помаже у задржавању течности, чинећи месо сочним, а такође убрзава процес пржења.
Овај трик можете применити и на комаде меса – једноставно помешајте месо са содом бикарбоном, сачекајте неколико минута и припремите га као и обично.
Овај једноставан корак може значајно побољшати квалитет вашег млевеног меса и учинити ваша јела много сочнијим и укуснијим.
Doručak koji možete da jedete bez griže savesti
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једноставан начин да млевено месо буде увек мекано и сочно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.