Заустављен петодневни раст цена нафте

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Okt.2022, 16:07

Заустављен петодневни раст цена нафте

Цене нафте су потонуле данас окончавши петодневни раст, пошто инвеститоре поново забрињава глобална рецесија и потренцијално слабљење светске потражње за горивом због успоравања економске активности у Кини, највећем светском увознику „црног злата“. Фото: Pixabay/McRon Барел међународно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << референтне нафте Брент трговао се до 15:40 часова по нашем времену за 97,57 долара, или за 0,36 посто јефтиније у односу на ниво на затварању на претходној сесији, према подацима са портала оилприце.цом, који прати кретање цена у реалном времену.
Амерички WТi нафта је пала за 0,29 процената на 92,37 долара по барелу.
Трговачка недеља је почела негативно за цене нафте због извештаја о успоравању економске активности у Кини, што је изазвало забринутост да ће тражња за горивом посустати, и услед бројних упозорења на ризике од глобалне рецесије, будући да централне банке планирају даља повећања каматних стопа како би сузбиле инфлацију.
Најве да ће САД изаћи с новим пуштањем нафте из стратешких резерви на тржиште као одговор на оштро смањење производње групе ОПЕК+ такође су изврша притисак на цене овог енергента Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) и њени савезници, познати као група ОПЕК+, договорили су се прошле недеље да срежу дневну производњу за 2,0 милиона барела почев од новембра.
Након састанка нафтне алијансе, амерички званичници су саопштили да је председник Џо Бајден „разочаран“ одлуком ОПЕК+ и да је најавио пуштање још 10 милиона барела из стратешшких резерви нафте на тржиште следећег месеца.
Аналитичари, пак, предвиђају да ће цена Брента премашити 100 долара по барелу у наредним месецима, иако су неизвесности на тржишту и даље присутне.
Američki uvoz iz Rusije porastao uprkos sankcijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заустављен петодневни раст цена нафте се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.