ЕНИ: Настављено снабдевање Италије руским гасом

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 13:21

ЕНИ: Настављено снабдевање Италије руским гасом

Руски енергетски гигант Гаспром наставио је данас извоз гаса у Италију преко Аустрије након што је решио проблем у вези с гаранцијама које су довеле до обуставе испоруика током викенда. Фото: Pixabay/Mimzy Гаспром и италијански купци су пронашли решење након регулаторних промена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Аустрији које су прекинуле доток гаса на улазу у Италију преко цевовода који пролази кроз Тарвизио на североистоку Италије, саопштио је руски гасни холдинг.
Италијанска енергетска група Ени потврдила је у саопштењу на италијанској платформи ГМЕ да су испоруке настављене, мада је навела да очекује да данас стигне само део нарученог гаса, преноси Ројтерс.
„Наставак испорука омогућило је решење Енија и укључених страна у вези са ограничењима проистеклим из нове регулативе коју су увеле аустријске регулаторне власти“, наводи се у одвојеном саопштењу Енија објављеном на веб страници компаније.
Италијанско предузеће није изнело никакве даље детаље.
Главни извршни директор Енија, Клаудио Дескалци,изјавио је у понедељак да обустава токова није последица „геополитичких фактора“, већ је узрокована захтевом да „Гаспром плати новчану гаранцију за транспорт гаса из Аустрије у Италију, чега раније није било“. Он је прецизирао да гаранција износи 20 милиона евра.
Аустријска влада је саопштила минулог викенда да Гаспром није потписао потребне уговоре, након што је руска компанија објавила да је обустављен тразнит гаса преко Аустрије у Италију.
Руски гас учествује сада са само око 10 одсто у укупном италијанском увозу тог енергента, што је пад са око 40 процената, према информацији Енија, док је удео увоза гаса из Алжира и нордијских земаља повећан, преноси Ројтерс.
Pogledajte: Novi Sad dobija jednu od najvećih fabrika „Kontinentala“ u svetu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕНИ: Настављено снабдевање Италије руским гасом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.