Представа „Аника и њена времена“ у СНП-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 17:00

Представа „Аника и њена времена“ у СНП-у

Сутра, 5. oктобра у 19.30 часова на сцени Пера Добриновић Српског народног позоришта, одиграће се представа „Аника и њена времена“. Фото: СНП/Срђан Дорошки Инспирисано приповеткама Иве Андрића.
Копродукција Српског народног позоришта и БЕО АРТ-а.
Криза је нужни продукт лажног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мира. Аникина времена су времена кризе.
Кризу у „Аники и њеним временима“ не изазивају природне катастрофе широких размера, разорни ратови или егзистенцијална угроженост становништва.
Једна личност, само једна личност и то жена, изазива кобну заразу која прети да растури домове, и то додаје целој кризи још једну димензију – завист у односу на толику личну моћ.
Аника је мистерија. Цела њена личност је провокација. Али њу је створила управо та заједница која је се толико боји.
Она је жена рођена из подсвести масе која је окружује – краљица свог царства, непокорна и своја, заносно мудра, лебди изнад тривијалности, и увек може да каже „не“, а то је све што многи мушкарци разних узраста, притиснути брдима, обавезама, окоштало формалним односима, потајно сањају да буду. И не само мушкарци! То сањају и жене, и зато јој се диве и мрзе је, и зато
је протерују из својих живота, насилно и на своју штету.
Stručno vođenje kroz izložbu „San neolitske noći“ svakog utorka do 15. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представа „Аника и њена времена“ у СНП-у се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.