Маск изнео предлог о томе како да се заустави рат у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 09:45

Маск изнео предлог о томе како да се заустави рат у Украјини

Оснивач компаније Спејсекс и суоснивач компаније Тесла, Илон Маск на Твитеру је изнео предлог о томе како да се заустави рат у Украјини. Фото: Танјуг/AP Photo/Jae C. Hong Он је навео да је потребно поновити изборе у регионима који су се изјаснили за припајање Русији, под надзором Уједињених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нација, па ако народ изрази вољу да Русије оде, тако треба и да буде.
Крим, како је написао, остаје формално део Русије, као што је био од 1783, односно до грешке Никите Хрушчова.
Затим, како је навео, водоснабдевање Крима је обезбеђено, а Украјина остаје неутрална.
Он је објавио и анкету у којој је питао пратиоце да ли се слажу са његовим предлогом.
„Ово је вероватно исход на крају. Само је питање колико људи мора умрети пре тога“, написао је Маск и додао је да је и један од могућих исхода нуклеарни рат.
За Масков предлог досад је гласало готово 760.000 људи, од којих се 60 одсто не слаже са његовом идејом да је Украјина дужна да буде неутрална, а Крим буде руски. Маску је одговорио и Михајло Подољак, саветник украјинског премијера Володимира Зеленског.
Подољак је у одговору Маску изнео, како је навео, бољи мировни план, према којем „Украјина ослобађа своје територије, укључујући анектирани Крим“.
У Русији би, према предлогу Подољака, требало да се изврши демилитаризација и обавезна денуклеаризација, како не би могла више да буде претња другима, а ратни злочинци да иду на међународни суд.
Маску се испод објаве јавио и Антон Герашченко, саветник украјинског министра унутрашњих послова, који је иронично оценио да у случају прихватања Масковог плана, ““Русима треба вратити и Аљаску““.
„Она је такође била руска, а Путин воли да окупља руске земље. Дакле, очигледно би САД требало да се обавежу и врати им Аљаску пре него што им Русија објави рат. Некима је тако лако да управљају животима и земљом Украјинаца“, написао је Герашченко.
Маску су многи у коментарима писали да је немогуће спровести поштен референдум на Криму и у покрајинама које су се изјасниле за придруживање Русији након што је бројно становништво протерано, али он је накнадно поставио нову анкету.
„Покушајмо онда овако: Људи који живе у Донбасу и на Криму треба својевољно да одлуче јесу ли део Русије или Украјине“, написао је Маск у новој анкети.
Prvi sastanak EU-Izrael posle decenije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маск изнео предлог о томе како да се заустави рат у Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.