Вучић: Ако будем на Самиту у Прагу износићу ставове Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 16:20

Вучић: Ако будем на Самиту у Прагу износићу ставове Србије

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Инђији да ће се тек видети ко ће све бити присутан на првом Самиту европске политичке заједнице у Паргу, али да ће он уколико буде присуствовао износити ставове Србије. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Како је нагласио видеће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се шта ће све да се дешавати уочи скупа у Прагу 6. октобра.
„Видећемо све. Ако будем присуствовао износићу ставове Србије, али видећемо ствари се данас мењају невероватном брзином“, рекао је Вучић.
Он је тако одговорио на питања новинара ста оцекује од Самита у Прагу и какав утицај оцекује да би та иницијатива могла да има на Србију и Западни Балкан, након свечаног отварања новог производног погона фабрике Грундфос у Инђији.
Навео је да ће на самиту бити присутна 41 земља међу којима су Украјина, Грузија, Јерменија, Азербејдзан, 27 земаља ЕУ, као и цео Западни Балкан, где се Косово рачуна као шеста земља.
„Они Косово рачунају као шесту земљу Западног Балкана, а ми само као ентитет, а свакако не државу“, рекао је Вучић.
Вучић је нагласио да је то оно са чиме ће Србија морати да се суочи у светлу све већих сукоба змеђу Грчке и Турске, Јерменије и Азербејдзана и све већих проблема у свету.
Подсетио је да је за 3. и 4. заказан савет Руске Федерације који ће вероватно донети одлуку о припајању ових територија Руској Федерацији.
„Предстоје нам тежак 5., па ме баш интересује како мисле да започну процедуру о пријему Косова баш дан или два после тога, када видите да већ имате и Шкодску, и Каталонију који се позивају на косовски преседан“, рекао је председник.
Он је казао да је нажалост био у праву када је о томе раније говорио и оценио да ће притисак и нервоза по питању проблема Косова наставити да расте.
Još 250 radnih mesta u Inđiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Ако будем на Самиту у Прагу износићу ставове Србије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.