Настављен саобраћај теретних возова између Северне Кореје и Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 13:22

Настављен саобраћај теретних возова између Северне Кореје и Кине

Саобраћај прекограничних теретних возова између Северне Кореје и Кине настављен је након петомесечне обуставе, саопштило је данас министарство Јужне Кореје за уједињење. Фото: Танјуг/Park Jong-kuk/Yonhap Саопштење из министарства, које се бави односима са Северном Корејом, уследило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је након што је новинска агенција Јонхап известила да је теретни воз из Дандонга прешао мост до севернокорејског града Синуију, пренео је Ројтерс.
„Северна Кореја и Кина тек треба званично да потврде, али гледајући ситуацију, чини се да је саобраћај теретних возова између Северне Кореје и Кине настављен данас“, рекао је портпарол министарства Чо Јонг-Хун на брифингу.
Од 29. априла железнички прелази били су обустављени, јер је Кина обуставила саобраћај са Северном Корејом након пријављених случајева ковида-19 у њеном пограничном граду Дандонгу.
Убрзо након тога, Северна Кореја је регистровала прве случајеве вируса ковида-19.
Прошлог месеца, лидер Ким Џонг Ун прогласио је победу над ковидом-19 и наредио укидање максималних противепидемијских мера уведених у мају.
Predsednik Južne Koreje demantovao da su narušeni odnosi sa SAD

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Настављен саобраћај теретних возова између Северне Кореје и Кине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.