Зашто свакодневно шампонирање уништава косу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 15:00

Зашто свакодневно шампонирање уништава косу?

Без обзира на то да ли је ваша коса танка, свилена, коврџава или густа, прекомерно прање косе може проузроковати много штете којих вроватно нисте ни свесни. Фото: Pixabay/SocialButterflyMMG Спроведено је једно истраживање и на основу тога изведене су чврсте чињенице:
Важан је одабир правог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шампона Не ради се само о честом прању косу, већ може бити и да шампон који користите не одговара вашем типу косе.
Сви имамо различите типове косе, стога одабир одговарајућег шампона за вашу косу чини огромну разлику у томе како ће ваша коса да изгледа. Шампон често садржи хемикалије које се називају сурфактанти који помажу у процесу чишћења, уклањајући остатке са површине власишта и косе.
Велики узвичник у састојцима је сулфат, који производи богату пену за темељно чишћење коже главе и уклањање вишка уља. Међутим, на дуге стазе, сулфат може дати супротно.
Прекомерно прање косе доводи до опадања косе Уколико имате свиленкасту или танку косу, можда би требало да размислите о састојцима као што су кокосово уље, арганово уље или било која врста уља која даје влажност коси. Људима са сувим скалпом и косом често је потребно мање прања да би сачували природно уље власишта. Прекомерно прање косе може довести до екстремног опадања косе, чак и ако користите прави шампон за ваш тип косе.
Колико често је пречесто? Ако перете косу сваки дан, држите се благог, природног шампона. Свакодневно прање косе је штетно за вашу кожу главе, јер уклањате природна уља ваше косе која су потребна власишту.
Фина и танка коса
Права је борба када је у питању ова врста косе. У зависности од власишта, фина и танка коса има тенденцију да регулише прекомерну количину уља што је чини масном већ следећег дана. Један од начина да помогнете оваквој коси јесте да избегавање додиривање и “играње” са косом. Везивање косе такође може бити спас.
Sunčev vitamin D – da li je svakome potrebna ista doza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто свакодневно шампонирање уништава косу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.