Привремено обустављен број долазних летова у Дубаију након поплава

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2024, 12:46

Привремено обустављен број долазних летова у Дубаију након поплава

Управа међународног аеродрома у Дубаију, једном од највећих на свету, саопштила је данас да ће привремено обуставити број долазних летова у наредних 48 сати, почев од поднева, како би се убрзао опоравак инфраструктуре услед штете изазване кишом и поплавама које су погодиле Уједињене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Арапске Емирате (УАЕ) пре три дана. Фото: WikimediaCommons/Carlos Delgado Летови авио-компаније Етихад ервејс из главног града Абу Дабија су се вратиле у редовно стање, након неповољних временских услова претходних дана, речено је из те компаније за државну новинску агенцију „WАМ“.
Велико невреме погодило је Емирате у уторак, а настрадала је једна особа.
Након тога, уследиле су велике поплаве, а екипе хитних служби рашчишћавају путеве, док се процењује штета коју је изазвала највећа количина падавина у последњих 75 година, од када се води евиденција.
Након што је поплављена писта на аеродрому у Дубаију, на снази је било преусмеравање, отказивање и кашњење летова.
У Дубаију је у уторак у року од 24 сата пало више од 120 милиметара кише по квадратном метру, што је рекордна количина падавина која се обично бележи током годину дана.
У Дубаију су затворене школе, отказани спортски догађаји, а градски тржни центри претрпели су озбиљну штету, као и поједини путеви.
Fon der Lajen pozvala Iran, Izrael i njihove saveznike da se uzdrže od eskalacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Привремено обустављен број долазних летова у Дубаију након поплава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.