Поповић: Предлог опозиције је неуставан и представља својеврсно правно насиље

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2024, 18:20

Поповић: Предлог опозиције је неуставан и представља својеврсно правно насиље

Министарка правде Маја Поповић истакла је да је шокирана предлогом опозиције проистекле из коалиције „Србија против насиља“ указујући да је одлагање београдских избора неуставно. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Она је тако реаговала на предлог опозиције да се донесе Уставни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << закон о изменама и допунама Уставног закона за спровођење Устава Републике Србије из 2006. године, рекавши да је запрепашћена.

„Наиме шокирана сам пре свега непознавањем самог Устава Републике Србије. У складу са чланом 205. Устава, Уставни закон доноси се за спровођење промене Устава, и не може се доносити по оним питањима које нису предмет уставних промена. У том смислу подсећам јавност да је претходни Уставни закон донет у сврху спровођења Аката о промени Устава Републике Србије који је потврђен на републичком референдуму 16. јануара 2022. године,“ стоји у саопштењу.

Министарка истиче да је изненађује непознавање правне технике у писању измена прописа.
„То се огледа у чињеници да предлагачи Уставног закона онако како су формулисали став 3. предложеног новог члана 11а практично предлажу да на функцији остају они функционери градова и општина који су на функцији били 2006. године, односно у тренутку ступања на снагу Уставног закона што је правни, логички и животни нонсес, с обзиром да су та лица највероватније давно престала да обављају функције,“ рекла је Поповић.
Тај предлог опозиције министарка види као својеврсно правно насиље како би се постигли политички циљеви за које, како каже, немају подршку највећег броја грађана Србије.
Brnabić: Hoće da učestvuju na sastanku – hvala, neće – mi nastavljamo da radimo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поповић: Предлог опозиције је неуставан и представља својеврсно правно насиље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.