Застава Шведске подигнута испред седишта НАТО-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 14:13

Застава Шведске подигнута испред седишта НАТО-а

Застава Шведске подигнута је данас испред седишта НАТО-а у Бриселу уз интонирање државне химне, након заједничке конференције за медије шведског премијера Улфа Кристерсона и генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга. Фото: Танјуг/Jessica Gow/TT News Agency via AP „Шведска се вратила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кући“, рекао је Кристерсон, преноси шведски јавни сервис СВТ.
Шведска је поднела захтев за чланство у НАТО-у у мају 2022. године, а њен улазак у Алијансу блокирала је Мађарска због тога што је Стокхолм критиковао стање владавине права у тој земљи. Мађарски парламент је ратификовао шведски захтев за чланство у НАТО-у крајем фебруара, а 5. марта закон је потписао мађарски председник.
Пре тога је Кристерсон посетио Будимпешту када је потписан споразум о мађарској куповини четири шведска борбена авиона.
Putin se našalio da bi voleo da ima dredove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Застава Шведске подигнута испред седишта НАТО-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.