Брнабић: Као председница Народне скупштине покушаћу да успоставим дијалог

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 12:15

Брнабић: Као председница Народне скупштине покушаћу да успоставим дијалог

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да ће на новој функцији председнице Народне скупштине покушати да успостави дијалог и смањи тензију у друштву. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Мислим да једна успешна, јака, стабилна земља мора да има јако озбиљну и одговорну >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << власт, али мора да има и озбиљну и одговорну опозицију. Овде имате опозицију чији је циљ само да креира хаос, да прави дестабилизацију, стално покушава да помери неке границе, а не да разговара о решењима и да има дијалог“, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.
Додала је да се, нажалост, не сећа када је одржана једна нормална седница парламента у којој се дебатовало. „Свега што могу да се сетим у последње време, то је вувузела, пиштања, хаоса, перформанса. Народ од парламента и својих представника, посланика, очекује разговор о законима и темама важним за све грађане“, указала је Брнабић.
Навела је да када власт предлаже неки закон, опозиција, уколико се не слаже са тим, треба да изнесе алтернативне предлоге или различита решења и да та решења образложи и каже зашто су она боља за грађане. „Једном сам се вратила са састанака у Великој Британији, тамо је у том тренутку влада предложила план реформе енергетског сектора, опозиција је предложила други план. И онда су они разговарали у парламенту о та два плана, зашто нешто не би функционисало у овом, али би функционисало у другом плану. Ми то, нажалост, до сада нисмо видели у нашем парламенту“, рекла је Брнабић.
Како је навела, нема рационалног објашњења зашто су представници опозиције положили заклетву у холу Скупштине Србије.
Брнабић је истакла да је неупитно да су парламентарни избори били фер и поштени. „Нико то није доводи у питање, осим њих, да би правили хаос. И имамо конститутивну седницу, они изађу, прво праве хаос, није могла ни да се одржи било каква нормална дебата. Пиште и вриште док председава један од наших најугледнијих научника, професор Стојан Раденовић“, рекла је Брнабић.
Према њеним речима, опозиција је показала да не поштује своје уставне обавезе тиме што није дошла на консултације код председника Србије.
„Они су показали да не поштују ни своје уставне обавезе да дођу на консултације код председника Републике, након одржаних избора, који су били неупитни и где су они прихватили своје мандате. Они нису дошли, нису се појавили на консултацијама код председника Републике. И тако сваки пут, ви пружите руку, они вас пљуну“, рекла је Брнабић.
Vučić: Prosečna plata 2027. godine 1.400 evra, zato očekujem veći povratak ljudi u Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Као председница Народне скупштине покушаћу да успоставим дијалог се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.