Блистави, бели и здрави зуби нису могући ако пијете ово пиће!

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 15:04

Блистави, бели и здрави зуби нису могући ако пијете ово пиће!

Иако су штетни ефекти слатких пића на наше зубе добро познати, постоји још једно пиће које звучи здравије, али никако није тако безопасно за ваше зубе као што мислите. Фото: Pixabay/ acjnas Иако минерална вода није тако лоша за ваше зубе као већина газираних пића, није ни добра.
Процес >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << карбонизације формира угљену киселину када се раствори у води, што снижава Ph ниво у устима, што може да оштети зубну глеђ.
То на крају доводи до слабљења зуба. Такође, многе ароматизоване газиране пића садрже лимунску киселину или друге киселине које потенцијално могу да оштете зубе, и док сода може бити освежавајућа алтернатива зашећереним газираним пићем, паметно је да је конзумирате умерено и уз добру хигијену зуба.
Боље је пити само обичну воду, а ако баш желите газирано пиће, једноставно користите сламку како течност не би дошла у директан контакт са емајлом.
Omiljeni začin mnogih nije tako dobar kao što većina nas misli da jeste

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блистави, бели и здрави зуби нису могући ако пијете ово пиће! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.