Вучић наставио консултације, састао се са листом „Ивица Дачић – премијер Србије“

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Mar.2024, 11:51

Вучић наставио консултације, састао се са листом „Ивица Дачић – премијер Србије“

Председник Србије Александар Вучић започео је данашње консултације о кандидату за председника Владе Србије, разговором са представницима листе „Ивица Дачић – премијер Србије“. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Носилац листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ Ивица Дачић стигао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у зграду Генералног секретаријата председника Републике нешто пре 10 часова.
Након консултација са представницима листе „Ивица Дачић – премијер Србије“ из прес службе је најављено да ће бити одржане и консултације са представницима листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ у 12.30 часова. Председник је у суботу, 2. марта саопштио да разговори о кандидату са председника Владе теку и најавио да ће у понедељак, односно данас, разговарати са представницима листе окупљене око СПС и листе „Србија не сме да стане“, као и да очекује да ће га тада обавестити да имају већину и да ће моћи да саопште јавности ко би требало да буде нови мандатар за састав владе.
Вучић је започео консултације о мандатару за састав нове владе у понедељак, 26. фебруара, разговорима са представницима листе „Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери“ и „Руска странка – Слободан Николић“. Наредног дана, председник је обавио разговоре с представницима листе Савеза војвођанских Мађара, као и с представницима листе „Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини“.
Вучић је 1. марта имао консултације о кандидату за председника Владе с представницима изборне листе „Ми – глас из народа, проф.др. Бранимир Несторовић“. Председник предлаже Скупштини кандидата за председника владе пошто саслуша мишљења представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.
Након избора одржаних 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло изборни цензус.
Vučić: Najgori sam jer nećemo da budemo sluge nikom drugom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић наставио консултације, састао се са листом „Ивица Дачић – премијер Србије“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.