Да ли колутови краставца заиста помажу отеченим капцима?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 19:00

Да ли колутови краставца заиста помажу отеченим капцима?

Коса умотана у пешкир, маска на лицу, колутови краставца на очима – сви ту сцену имају у глави. Фото: Pixabay/Tumisu Међутим, да ли сте се икада запитали да ли овај беаутy аксесоар на било који начин доприноси свежем изгледу очију?
Е па, најкраће речено – да.
А зашто и на који начин? >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Убрзо ћете сазнати.
Зашто стављамо колутове краставца на очи? Јасно нам је да је подручје око очију осетљиво, а самим тим склоније иритацијама, отицању и другим беаутy проблемима. А пре него што су настали сви ти силни производи за негу, људи су морали да се довијају и бирају решење које је најприступачније. Ту на сцену ступају колутови краставца!
Краставац чини 95 одсто воде, па је зато одличан извор хидратације, без штетних састојака који би могли да иритирају капке и подочњаке. Остали састојци чак доприносе производњи колагена, што значи да ће ваше очи изгледати не само свеже и одморно, већ и младолико. Због ефекта хлађења, колутови краставца помоћи ће вам код отечености, а све ово је сасвим довољан разлог да се краставац нађе у многим производима за негу.
Још неки бенефити Захваљујући антиоксидантима, краставац доприноси чишћењу коже од токсина, смирује кожу и смањује отицање. Такође, његови састојци просветљују и хидрирају кожу, те краставац слободно можете употребити за негу целог лица, а не само очију.
Хидратантна својства кожу чине свежом, чврстом и младоликом – осим што су богати водом, краставци такође имају витамин Ц и фолну киселину, а који унапређују здравље коже, витамин К који помаже у смањењу тамних кругова и умирујуц́а својства која помажу у лечењу опекотина од сунца и бора.
Ко треба да избегава негу са краставцима? С обзиром на то да краставац чини 95 одсто воде и да је, према састојцима, врло нежан, у служби неге га могу користити готово сви – уколико сте алергични, не само да не бисте смели да их једете већ их не смете користити ни у виду локалног третмана.
Како користити краставац за негу коже? Увек користите кришке краставца, али имајте на уму да треба да буду довољно велике да покрију обрве и горње и доње капке. Савет је да користите хладан краставац, а не онај на собној температури како бисте поспешили смањење отечености. Наравно, краставац треба охладити само неколико минута и по жељи га можете ољуштити. Практикујте овај ритуал ујутру након чишћења лица или непосредно пред важан догађај. Потом наставите с уобичајеним корацима неге.
Колутови краставца за негу подручја око очију одлични су – потпуно природни, а ефикасни. Наравно, уколико вам се не допада идеја да на лице стављате прави краставац, одаберите неки од производа за негу с његовим екстрактом.
Krastavac, saveznik zdravlja i lepote

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли колутови краставца заиста помажу отеченим капцима? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.