Бајден: Израел ће изгубити међународну подршку ако не ублажи став о Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 18:56

Бајден: Израел ће изгубити међународну подршку ако не ублажи став о Гази

Амерички председник Џо Бајден изјавио је данас да ће израелска влада изгубити међународну подршку уколико не ублажи став о рату у Гази. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci „Израел је имао огромну подршку велике вец́ине држава. Ако настави са овом невероватно конзервативном владом коју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имају, изгубиће подршку из целог света, а то није у интересу Израела“, рекао је Бајден у гостовању на америчкој телевизији НБЦ.
Бајден је претходно рекао да се нада да ће прекид ватре између Израела и Хамаса бити постигнут до следећег понедељка.
„Мој саветник за националну безбедност ми каже да смо близу, али преговори још нису завршени. Надам се да ц́емо следећег понедељка имати примирје“, рекао је Бајден током посете Њујорку.
У сукобу Израела и Хамаса који је почео 7. октобра прошле године, досад је страдало више од 29.000 Палестинаца и око 1.300 Израелаца.
Zaharova: Izjava Makrona o trupama u Ukrajini pokazuje da nije svestan onog što govori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Израел ће изгубити међународну подршку ако не ублажи став о Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.