Рјабков: Постављање нуклеарног оружја у свемиру технички неисплативо

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 15:32

Рјабков: Постављање нуклеарног оружја у свемиру технички неисплативо

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков изјавио је данас да је постављање нуклеарног оружја у свемиру технички неисплативо и да су постојећи системи који укључују тријаду копнених, ваздушних и поморских компоненти сасвим довољни. Фото: WikimediaComonns/Balk/ MSC Рјабков >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да су, како је навео, „разумни представници међународне заједнице“ свесни неоснованих тврдњи САД да Русија наводно намерава да распореди нуклеарно оружје у свемиру.
„Американци експлоатишу то питање у пропагандне сврхе и износе неосноване оптужбе за које немају ни најмањи доказ. То је њихов уобичајени начин. Разумни представници међународне заједнице су тога одавно свесни и не могу озбиљно да третирају оптужбе САД те врсте“, сматра Рјабков.
Према његовој оцени, САД треба да промене своју политику да би наставиле дијалог са Русијом о стратешкој стабилности.
Поједини амерички медији раније су објавили да би претњу по националну безбедност САД могли да представљају наводни планови Русије за размештање нуклеарног оружја у свемиру.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је, међутим, новинарима да ти наводи представљају, како је навео, још један трик Беле куће.
Руски председник Владимир Путин истакао је током састанка са министром одбране Сергејем Шојгуом одржаног 20. фебруара да је Русија увек била и оштро је против распоређивања нуклеарног оружја у свемиру.
 
 
Dve godine rusko-ukrajinskog rata, izgledi za mir i dalje mali

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рјабков: Постављање нуклеарног оружја у свемиру технички неисплативо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.