Вучевић са представницима Америчко-јеврејског комитета за јавне послове

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 20:02

Вучевић са представницима Америчко-јеврејског комитета за јавне послове

Србија високо уважава сарадњу са Сједињеним Америчким Државама, рекао је данас потпредседник Владе и министар одбране Србије Милош Вучевић на састанку у Београду са представницима Америчко-јеврејског комитета за јавне послове (AIPAC), које је предводио председник те организације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мајкл Тучин. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE Вучевић је додао да се наставља процес унапређења билатералне војне сарадње са САД и да у складу са својим националним интересима Србија изграђује партнерске односе са свим релевантним међународним актерима, саопштило је Министарство одбране.
Он је рекао да Србија наставља да буде одговоран и кредибилан партнер, као и да ће, у складу са својим јасним политичким опредељењем, остати војно неутрална држава.
Вучевић је истакао да Србија принципијелно заступа став о суверенитету сваке државе и да је привржена поштовању начела територијалног интегритета и политичке независности.
Нагласио је да је безбедносна ситуација на Косову и Метохији комплексна и да мноштво ирационалних одлука приштинских власти и њихова константна примена механизама силе доприносе погоршавању безбедносне ситуације“.
Како је истакао, Србија је посвећена мирном решавању свих питања кроз разговоре са Приштином и пуно поштовање Резолуције СБ УН 1244 и Војнотехничког споразума и одлучна да у складу са основним принципима међународног права заштити свој суверенитет и безбедност грађана.
Представници Америчко-јеврејског комитета за јавне послове изразили су наду да ће сарадња са Србијом земљом бити подигнута на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.
Vučević: Sa „Mi- glas iz naroda“ samo ako preuzmu političku odgovornost za Beograd

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић са представницима Америчко-јеврејског комитета за јавне послове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.