Савет безбедности: САД поново ставиле вето на резолуцију о прекиду ватре у Гази

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 19:46

Савет безбедности: САД поново ставиле вето на резолуцију о прекиду ватре у Гази

Сједињене Америчке Државе данас су поново уложиле вето на предложену резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о моменталном прекиду ватре у Појасу Газе, трећи пут откако се, од 7. октобра, кад су избиле борбе око те палестинске енклаве. Фото: Танјуг/AP/John Minchillo
Од 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чланица Савега безбедности УН, 13 је гласало за предлог резолуције коју је поднео Алжир, док је Велика Британија била удржана, пренео је Ројтерс.

„Глас за ову резолуцију је подршка палестинском народу да живи. Супротно, гласање против резолуције подразумева подршку бруталном насиљу и колективној казни“, рекао је амбасадор Алжира у УН Амар Бенџама.
Америчка амбасасдорка Линда Томас Гринфилд рекла је данас да би свака акција коју би преузео Савет безбедности значила сметњу „осетљивим, актуелним преговорима“.
„Ми верујемо да би резолуција негативно утицала на преговоре. Захтевање моменталног, безусловног прекида ватре, без споразума који би од Хамаса захтевао ослобађање талаца, не би донео одржив мир. Уместо тога, наставила би се борба Хамаса и Израела“, рекла је Гринфилд.
Da li je Evropi dosta zelenih?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савет безбедности: САД поново ставиле вето на резолуцију о прекиду ватре у Гази се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.