Роскосмос: Русија и САД наставиће сарадњу у свемиру и након програма ИСС

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:21

Роскосмос: Русија и САД наставиће сарадњу у свемиру и након програма ИСС

Русија и САД, односно њихове агенције за свемирске програме – Роскосмос и НАСА, наставиће сарадњу у области истраживања свемира са људском посадом и након завршетка програма Међународне свемирске станице (ИСС), изјавио је директор Роскосмоса Јуриј Борисов. Фото: Танјуг/AP Photo/Pavel >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Golovkin, File Борисов је рекао за портал Про космос да ће чак, и ако се две земље не сагласе у области истраживања свемира са људском посадом, бити настављена
сарадња у вези са безбедношћу космичких активности, преноси ТАСС.
„Преговарамо са колегама из НАСА да, чак и ако се не сагласимо у области астронаутике са људском посадом, буде настављена сарадња у вези са безбедношћу свемирских активности“, навео је Борисов.
Истакао је да ће се радити на обједињавању модула како би се омогућило да свемирске посаде из Русије и САД притекну у помоћ једне другима уколико то буде потребно.
Borelj: EU će predložiti sankcije protiv odgovornih za smrt Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Роскосмос: Русија и САД наставиће сарадњу у свемиру и након програма ИСС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.