Ванг Ји: Кина ће наставити да подржава Србију у очувању њеног суверенитета

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:16

Ванг Ји: Кина ће наставити да подржава Србију у очувању њеног суверенитета

Министар спољних послова Кине Ванг Ји изјавио је да ће та земља наставити да чврсто подржава Србију у очувању њеног суверенитета, безбедности и територијалног интегритета. Фото: Танјуг/Rafael Madero/Europa Press via AP Он је то рекао након састанка са председником Србије Алекдсандром Вучићем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који се одржао на Минхенској безбедносној конференцији 17. фебруара, и додао да ће то не само учврстити челично пријатељство две земље, вец́ ће се супротставити сепаратистичким акцијама, заштити циљеве и принципе Повеље УН и заштитити међународно право, пренела је кинеска агенција Синхуа.
Према његовим речима, Кина је вољна да ојача сарадњу на високом нивоу и да планира да кинеско-српске односе подигне на нови ниво. Ванг је рекао и да су односи Кине са Србијом издржали тестове драстичних међународних промена и да је тако стечено искрено и дубоко пријатељство.
„Кина чврсто верује да ће Вучић водити српски народ ка већим достигнућима на путу националног развоја и ревитализације“, рекао је Ванг, који је председнику Вучићу пренео поздраве кинеског председника Си Ђинпинга. Ванг је додао да је снажна кинеско-српска сарадња у складу са дугорочним интересима обе стране, напомињући да земља, без обзира да ли је велика или мала, може да добије углед и поштовање свих страна у међународној заједници све док одржава „чврст и непопустљив карактер“.
Председник Вучић изјавио је у суботу, поводом тог састанка, да је обавестио кинеског министра спољних послова Ванг Јија о степену угрожености српског народа на Косову и Метохији, али и да су разговарали и о билатералним односима и економској сарадњи између Србије и Кине и још једном потврдили челично пријатељство две државе и народа.
Šapić:Dodatni rok 10 dana za formiranje Skupštine grada, ili izbori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ванг Ји: Кина ће наставити да подржава Србију у очувању њеног суверенитета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.