Наставља се нокаут фаза ЛШ: Бајерн гостује Лацију, ПСЖ чека Реал Сосиједад

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 13:06

Наставља се нокаут фаза ЛШ: Бајерн гостује Лацију, ПСЖ чека Реал Сосиједад

Фудбалери Лација дочекаће вечерас од 21 сат екипу Бајерна у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Фото: Градске инфо Бајерн је прву фазу Лиге шампиона завршио на првом месту на табели групе А са пет победа и једним ремијем. Фудбалери Лација су освојили друго место у групи Е >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са 10 бодова.
Фудбалери Бајерна су прошлог викенда поражени у гостима од екипе Бајер Леверкузена 3:0 у дерби мечу 21. кола Бундеслиге и тренутно се налазе на другом месту на табели немачког шампионата.
„Никада нисам играо против Лација, радујем се овом изазову. Лацио је велики клуб са сјајним навијачима. Имају веома искусног тренера који је увек спреман да вас изненади“, рекао је тренер Бајерна Томас Тухел. Лацио се налази тек на осмом месту на табели Серије А са 37 бодова, а у последњем колу италијанског првенства римски клуб је у гостима победио Каљари 3:1.
„Биће то веома тешка утакмица, али морамо јој приступити знајући да победа није немогућа. Бајерн је фаворит, увек су јаки у Лиги шампиона, а ми ћемо морати да играмо самопоуздано“, рекао је тренер Лација Маурисио Сари уочи меча са Бајерном. Бајерн и Лацио су играли у осмини финала ЛШ у сезони 2020/2021, а немачки клуб је славио у оба дуела (4:1, 2:1).
Реванш меч између Бајерна и Лација биће одигран петог марта у Минхену.
Фудбалери Пари Сен Жермена дочекаће вечерас од 21 сат на свом терену екипу Реал Сосиједада у првом мечу осмине финала најквалитетнијег европског клупског такмичења. Реал Сосиједад је био најпријатније изненађење групне фазе ЛШ. Клуб из Сан Себастијана је освојио прво место у групи Д са 12 бодова, односно са три победе и три нерешена резултата. Реал Сосиједад не бриљира ове сезоне у шпанској Ла Лиги, пошто се налази на седмом месту на табели са 37 бодова. Овај клуб је последњу победу у Ла Лиги остварио 20. јануара против Селте (1:0).
ПСЖ је прву фазу такмичења у ЛШ завршио на другом месту на табели групе Ф са по две победе, пораза и ремија. ПСЖ је на последњих шест мечева у француском првенству победио на пет уз један реми. Клуб из Париза се убедљиво налази на првом месту на табели француског првенства са чак 11 бодова више од другопласиране Нице.
Реванш меч између Реал Сосиједада и ПСЖ-а биће одигран петог марта у Сан Себастијану. Фудбалери Манчестер ситија победили су синоћ у гостима екипу Копенхагена резултатом 3:1 у првом мечу осмине финала ЛШ, док је Реал Мадрид у Немачкој савладао екипу Лајпцига 1:0.
У уторак, 20. фебруара ће играти Интер – Атлетико Мадрид и ПСВ – Борусија Дортмунд, док ће се дан касније састати Порто – Арсенал и Наполи – Барселона.
Počinje završni turnir Kupa Koraća: Borac protiv Čačka 94, Zvezda igra sa FMP-om

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наставља се нокаут фаза ЛШ: Бајерн гостује Лацију, ПСЖ чека Реал Сосиједад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.