Наставница историје у ОШ „Владислав Рибникар“ добила признање за храброст

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 21:00

Наставница историје у ОШ „Владислав Рибникар“ добила признање за храброст

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Одлуку о посебном јавном признању, које се додељује наставници историје Основе школе „Владислав Рибникар“ из Београда Татјани Стевановић, као израз подршке и поштовања за исказану личну храброст приликом рањавања у току извођења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наставе у масовној пуцњави 3. маја 2023. године. Фото: Танјуг/Владимир Порчић
Јавно признање је у виду доживотног месечног новчаног примања, а иницијативу је покренула група наставника и ученика ОШ „Владислав Рибникар“, који су скупили 13.000 потписа грађана.

Влада је констатовала да је масовна пуцњава у ОШ Владислав Рибникар“ случај који и даље потреса јавност, да захтева реакцију државе у више праваца, да је прихватање поднете иницијативе начин да се рањеној наставници олакша материјални положај након тешког рањавања и са последицама које ће трпети до краја живота, али и прилика да се и кроз ту меру покажу солидарност и емпатија, наводи се у саопштењу Владе Србије.
Идеју да рањена наставница историје добије неки вид новчане надокнаде, као додатак уз своја месечна примања, који би био трајан, до краја живота, који није преносив, али је редован и који би се исплаћивао сваког месеца и у складу са растом трошкова, подржао је и Савез самосталних синдиката Београда, додаје се у саопштењу.
U Predsedništvu prvi put izloženi zajedno Karađorđe i Knez Miloš Obrenović

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Наставница историје у ОШ „Владислав Рибникар“ добила признање за храброст се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.