Велика грешка коју многи људи праве и уништава батерију мобилног телефона

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 19:01

Велика грешка коју многи људи праве и уништава батерију мобилног телефона

Пуњење мобилних телефона постало је наша свакодневица, али многи људи при томе праве грешку, што додатно уништава батерију телефона. У наставку прочитајте шта треба да избегавате да би батерија дуже била у добром стању. Фото: Pixabay/sweetlouise Андроиди имају литијум-јонску батерију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која има низ предности, укључујући издржљивост и ниске трошкове производње. Међутим, ове батерије имају и неке недостатке који су посебно уочљиви како године пролазе и почињу да се кваре.
Имајући то на уму, стручњаци за технологију и паметне телефоне имају савете о томе шта треба да избегавате када пуните Андроид како не бисте још брже празнили батерије.
Батерија при крају Не би требало да стављате свој мобилни телефон на пуњење док се батерија скоро потпуно не испразни. Према мишљењу стручњака, ако батерија падне на нула процената, то је једна од најштетнијих ствари које можете учинити свом телефону управо због врсте батерија које се налазе у Андроидима.
Ово није идеално за дугорочно здравље вашег мобилног телефона. Литијумске батерије имају ограничен број циклуса, што значи да се ћелија може испразнити и напунити само ограничен број пута.
Не остављајте уређај на пуњачу преко ноћи Tакође не желите да се ваш телефон препуни јер то такође може проузроковати штету. „Не остављајте мобилни телефон на пуњачу током ноћи, док спавате. Ако оставите свој мобилни телефон да се стално пуни сатима док је батерија 100 посто, ви оптерећујете батерију излажући је вишим напонима током дужег временског периода.
Уместо да чекате до последње секунде да напуните свој Андроид, стручњаци препоручују да увек имате делимично пуњење, што значи да је батерија увек између 20 и 80 процената. Осим тога, да би вам батерија трајала дуже, избегавајте неке друге уобичајене грешке, као што је излагање уређаја екстремним температурама.
Najbolja mesta za “ulepšavanje“ vašeg telefona

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика грешка коју многи људи праве и уништава батерију мобилног телефона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.