Кулеба: Кривци за уништавање жита на пољској граници морају да одговарају

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Feb.2024, 17:18

Кулеба: Кривци за уништавање жита на пољској граници морају да одговарају

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба затражио је данас да одговорни за кварење украјинског жита на пољској граници буду приведени правди. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „Неприхватљиво је кварење украјинског жита на пољској граници. Сваки пољопривредник мора да зна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << колико је рада потребно за узгој житарица, посебно у ратним временима. Зарад пријатељских украјинско-пољских односа, починиоци ове провокације треба да буду изведени пред лице правде“, написао је Кулеба на платформи X (Твитер).
Полиција пољског града Хелма истражује детаље инцидента у близини граничног прелаза у Дорохуску у којем су, према наводима полиције, фармери који су протестовали у близини зауставили су три украјинска камиона и бацили жито на пут.
Пољски фармери су 9. фебруара почели блокаду неколико контролних пунктова на пољско-украјинској граници.
Како наводе организатори протеста, блокада путева код пунктова наставиће се у наредних месец дана, до 10. марта.
Cena gasa na evropskoj berzi TTF najniža za poslednjih šest meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кулеба: Кривци за уништавање жита на пољској граници морају да одговарају се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.