Весић: Грађевинска индустрија Србије наставља да расте

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 14:50

Весић: Грађевинска индустрија Србије наставља да расте

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да грађевинска индустрија Србије наставља да расте и да је процена да је у 2023. укупна вреност изведених грађевинских радова у односу на годину раније порасла за 16,1 одсто у текућим ценама. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Немања Јовановић
Он је казао да је према најновијим подацима Републичлог завода за статистику вредност изведених грађевинских радова на територији Србије у четвртом кварталу 2023. у односу на исти период 2022. порасла у текућим ценама за 13,9 одсто, а у сталним за 11,1 одсто.

Према Весићевим речима, овако добри показатељи потврђују исправност законских решења које је донела држава како би упростила процедуре, убрзала издавање грађевинских дозвола, али и ослободила дуже од деценије заробљене локације укидањем конверзије уз накнаду, и пружила додатну сигурност инвеститорима.
„Сигуран сам да ће ови резултати бити подстрек за даљи раст грађевинске индустрије у Србији и њеном још већем учешћу у БДП наше земље. Идемо даље!“, написао је Весић на свом Фејсбуку.
Brza pruga Novi Sad – Subotica: Vijadukt u Vrbasu – najveći i najsloženiji građevinski objekat (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Грађевинска индустрија Србије наставља да расте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.