Гардијан: Зеленски тражио оставку од свог војног команданата?

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2024, 08:46

Гардијан: Зеленски тражио оставку од свог војног команданата?

Володимир Зеленски затражио је од свог највишег војног команданта Валерија Залужњег да поднесе оставку, али је генерал то одбио. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda Британски Гардијан преноси да је то изазвало спекулације да ће уместо тога бити разрешен.
Како се наводи тензије између >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << њих двојице тињају недељама због неуспеха украјинске летње контраофанзиве, али претпоставка да би Залужњи могао да буде смењен била би за многе шок.
Алексиј Гончаренко, украјински опозициони посланик и генералов савезник, рекао је да је „јуче председник тражио од Залужњег да поднесе оставку, али је он то одбио да учини“, а за овај сукоб окривио је супротности њихових личности. „Мислим да је ово лоша идеја, а међу њима нема суштинских питања, али је канцеларија Зеленског забринута због тога што војни команданат даје политичке, а не војне изјаве“, рекао је Гончаренко.
Jedinstvena Rusija: Prikupljeno 3,5 miliona potpisa podrške Putinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Гардијан: Зеленски тражио оставку од свог војног команданата? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.