Фицо: Одлична вест за Европу је што ће руски наставити да тече преко Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jan.2024, 10:30

Фицо: Одлична вест за Европу је што ће руски наставити да тече преко Украјине

Транзит руског гаса преко Украјине може бити настављен и 2025. године, рекао је словачки премијер Роберт Фицо на састанку са украјинским колегом Денисом Шмигаљем. Фото: Pixabay/ds_30 „Договорено је да ће се транзит руског гаса кроз Украјину вероватно наставити, што је одлична вест”, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је он, преноси Блумберг.
Као резултат тога, Словачка ће такође моћи да настави транзит гаса, што ће „користити Аустрији и Италији”, додао је Фицо.
Према његовој претпоставци, детаљи споразума биће договорени у блиској будућности.
Гаспром је није коментарисао ове наводе Блумберга. Шмигаљ након састанка није поменуо да је вођена дискусија о транзиту гаса.
Фицо је изразито антиукрајински настројен након свог избора прошлог октобра, изјављујући да Украјина „није суверена држава” и да „треба да уступи део своје територије Русији”. Такође је прекинуо подршку државе у наоружању Кијеву, преноси Спутњик.
Orban: Mađarska vlada podržava članstvo Švedske u NATO

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фицо: Одлична вест за Европу је што ће руски наставити да тече преко Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.