Цвијановић: Шмит отворено опструише договоре демократски изабраних представника

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2024, 20:31

Цвијановић: Шмит отворено опструише договоре демократски изабраних представника

Српска чланица Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас да високи представник у БиХ Кристијан Шмит отворено опструише договоре демократски изабраних представника народа. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић
Према њеним речима, Шмит се понаша као „дежурно сметало“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Срна.

„Његов циљ није уређена, већ политички нестабилна БиХ, у којој ће моћи да лови у мутном и тако правда своје нелегално присуство и баснословну плату о којој би у Немачкој могао само да сања“, рекла је Цвијановић, након што је високи представник изјавио да председник Републике Српске Милорад Додик мора да се обавеже на лојалност држави БиХ.
Она је навела да Шмит „измишља изјаве о лојалности и сличне бесмислице које немају никакву улогу, осим да дижу политичку температуру и додатно компликују односе у БиХ“.
„Он није у позицији да поставља црвене линије, нити да се меша у политичке процесе у БиХ јер је то посао домаћих институција и демократски изабраних лидера, а не његов, нити било којег странца“, поручила је Цвијановић.
Истакла је да Шмит није портпарол Европске уније, ни представник институција ЕУ, нити има било какву улогу у процесу европских интеграција.
„Највећи допринос европском путу, а и стабилности и напретку, Шмит ће дати оног тренутка када спакује кофере и заувек оде из БиХ“, закључила је Цвијановић.
Патријарх Порфирије са децом са Косова и Метохије и Барање

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановић: Шмит отворено опструише договоре демократски изабраних представника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.