Тамара Вучић: Држава ће наставити да улаже у лечење деце са ретким болестима

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 16:18

Тамара Вучић: Држава ће наставити да улаже у лечење деце са ретким болестима

Супруга председника Србије Тамара Вучић изјавила је данас, приликом доделе пакетића деци оболелој од ретких болести, да јој је пуно срце што су дошли у Председништво и пожелела им срећну Српску Нову годину и додала да је Србија од 2013. године уложила велика средства за лечење >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << деце оболелих од ретких болести. Фото: Ненад Костић Она је нагласила да је од те године направљен најважнији корак и истакла да је посебно важно што је прошле године формирано одељење за лечење пацијената од ретких болести при Министраству за бригу о породици и демографију.
„Ви сте хероји, имате довољно снаге и ви и ваши родитељи да се борите. Ми ћемо заједно да радимо на улепшавању и побољшању положаја особа оболелих од ретких болести“, рекла је Тамара Вучић.
Она је додала да данас постоји стратегија и план за будућност и да је о томе било речи и са члановима удружења на састанку, пре доделе пакетића. Фото: Танјуг/Немања Јовановић „И да смо 2013. године тражили најскупљи лек на свету, не би га одмах добили и то би нас обесхрабрило. Међутим, како је први корак направљен, а који је и најтежи, те 2013. године када су почела да се издвајају средства за ретке болести, од тада расте број пацијената који се од њих лече“, рекла је она.
Вучић је истакла да се од тада повећавао и број пацијената који се лече и да их је тренутно 693.
„Ми смо вам припремили поклоне, надамо се да ћемо вам улепшати и осунчати данашњи дан. Да вам захвалим на вери, на нади и стрпљењу, јер разумете како функционише држава, а ми ћемо наставити да радимо и да доносимо решења. Важан је дијалог који имамо између нас“, истакла је она.
Члан управног одбора Савеза оболелих од цистичне фиброзе „Заједно“ Младен Тодић честитао је новогодишње празнике.
„Пре свега да вам честитам празнике и пожелим здравље и да се срећемо на оваквим скуповима. Јер то значи да радимо на унапређењу здравственог система и овде смо пре свега јер постоји воља државе, на челу са председником, да помогне. Подигли смо лествицу високо у лечењу деце и надам се да ће овај састанак који смо имали бити лествица више“, рекао је Тодић.
Petković: Zahvaljujući Danici Marinković utvrđene nepobitne činjenice o Račku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тамара Вучић: Држава ће наставити да улаже у лечење деце са ретким болестима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.