Конгрес Америке представио краткорочни буџет за финансирање владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 09:33

Конгрес Америке представио краткорочни буџет за финансирање владе

Демократски и републикански лидери у америчком Конгресу представили су краткорочни буџет за финансирање владе до марта да би се спречило блокирање рада федералне владе. Фото: Wikimedia Commons/USCapitol Споразум има за циљ да се премости време до израде потпуног закона о финансирању владиних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << активности, пренео је Ројтерс.Сенат, у којем већину имају демократе, и Представнички дом, који је под контролом републиканаца, били су месецима у сукобу поводом нивоа планиране потрошње.
Лидери америчког Конгреса постигли су договор о нацрту закона о краткорочном финансирању од две транше да би било обезбеђено финансирање владе до марта, рекао је за Си-Ен-Ен добро обавештени извор у суботу.
Новим нацртом закона предвиђено је финансирање владе до 1. и 8. марта.Споразум је постигнут непосредно пре истицања првог рока за финансирање 19. јануара.
Други рок за финансирање владе био је 2. фебруар.
Лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер и председавајући Представничког дома Мајк Џонсон објавили су прошлог викенда да су постигли договор о главним трошковима, што је први корак у процесу финансирања федералне владе.
Većina republikanaca podržala kandidaturu Trampa za predsedničke izbore

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конгрес Америке представио краткорочни буџет за финансирање владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.