Социолог саветује како да се решимо страхова: Једноставно је и можете да урадите у сваком тренутку

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 10:00

Социолог саветује како да се решимо страхова: Једноставно је и можете да урадите у сваком тренутку

Страх може бити користан са еволуционе тачке гледишта, помаже нам да будете безбедни и води нас од ризичних одлука. Имајући то у виду, страх од неуспеха често чини супротно: он стоји између места где смо и где желимо да будемо Фото: Pexels/Pavel Danilyuk Према социологу Артуру Бруксу, доктору >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наука, једноставан метод може осигурати да извучете користи од својих страхова, а да им не дозволите да управљају вашим одлукама.
Предности записивања страхова Било да се ради о пријави за нови посао, уштеди за велику куповину или започињању непознатог режима вежбања, страх од неуспеха, у овим случајевима, може постати толико јак да можете занемарити жељу за променом. Иако је уобичајен, овај начин размишљања је прилично штетан за позитивне промене. Не морате у потпуности да елиминишете своје страхове (то је скоро немогуће), него научите како да се директно с њима суочите.
– Тајна је у фокусирању свог страха. Запишите своје страхове и разбијте их на делове који се могу применити. Запишите један страх који имате. Затим напишите зашто се то дешава. После тога запишите најгори могући исход. На крају, запишите како ћете се носити са тим исходом – саветује Брукс.
Записујући своје страхове на овај начин, извлачите сав свој темељни страх на површину и превазилазите га у том тренутку. Једном када видите своје страхове на папиру, моћи ћете да идентификујете најреалнији исход, уместо да размишљате о „шта ако“. Такође можете наћи утеху у сазнању да имате план за најгори сценарио. Иако сте можда и даље забринути због могућности да се ти страхови остваре, барем ћете знати шта да радите ако се то догоди.
Zašto kafa i voda treba da su kombinacija uobičajena i nezaobilazna?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Социолог саветује како да се решимо страхова: Једноставно је и можете да урадите у сваком тренутку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.