Мапе можете користити и без интернета – обавезна, а веома једноставна ставка сваког ко путује (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 11:49

Мапе можете користити и без интернета – обавезна, а веома једноставна ставка сваког ко путује (ФОТО)

Када год напуштате границе Србије и остајете без интернета опција коришћења офлајн мапа је више него корисна. Ипак, то захтева кратку припрему пред полазак, а уколико имате „Андроид“ уређај, цео поступак је и више него једноставан, а ево и упутства. Фото: PrtSc/Google Maps Ову могућност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Гугл“ већ годинама пружа корисницима својих мапа, али многи то не знају или мисле да је употреба офлајн мапа компликованија него што је то случај.
1. Најпре отворите Гугл мапе на свом телефону и будете пријављени на свој Гугл налог 2. У горњем десном углу кликните на своју Гугл профилну слику:
3. У менију који вам се отвори изаберите „Offline Maps“, што може писати преведено и на српски, у зависности од подешавања телефона:
4. Затим стисните на „Select Your Own Map“ или „изаберите своју мапу“:
5. Тада ће вас апликација одвести на саму мапу, а потребно је да изаберете површину коју желите да сачувате:
Није могуће сачувати више од око 230 мегабајта садржаја, па сте ограничени на правоуглу целину која може обухватити скоро целу Србију, већи део Грчке или слично
Уколико ваше путовање и дестинације не стају у задати оквир, можете сачувати више различитих делова мапе, потребно је само да имате довољно меморије Мапе можете ажурирати или обрисати уласком у овај мени у било ком моменту.
Имајте на уму, овако сачуване мапе неће имати неке податке који су везани искључиво за интернет, а то су фотографије, радна времена локала и сличне детаље, али увек можете пронаћи прави пут и снаћи се и када нема локалних мештана који би вас упутили на праву страну.
Koliko se Novi Sad promenio u poslednjih 10 godina? „Google Maps“ otkriva zaboravljene prizore iz 2014. godine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мапе можете користити и без интернета – обавезна, а веома једноставна ставка сваког ко путује (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.