Zurnal.rs u Melburnu: Navijači osvetlali obraz

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Jun.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurnal.rs u Melburnu: Navijači osvetlali obraz

Srbi u Melburnu pokazali su kako se navija za Orlove. Na veličanstvenom „Itihad” stadionu, četvrtina od 28.149 gledalaca bile su pristalice našeg tima.

Australijanci su uoči utakmice postavili mnogo pitanja o ponašanju srpskih navijača, strahujući da će u Melburnu videti slike kakve su viđene u Đenovi. Iako nisu o tome govorili, videlo se i među članovima srpske ekspedicije da se pribojavaju ponašanja navijača.

Uslovna kazna koju nam je izrekla UEFA odnosi se čak i na prijateljske utakmice na drugom kontinentu – znači, uvek smo pod prismotrom – pa je i najmanji incident loša vest koja može da znači eliminaciju iz sledećeg ciklusa kvalifikacija za Prvenstvo sveza 2014. Svaka strepnja bila je neopravdana.

Srpski navijači u Melburnu primer su kako se bodri reprezentacija. Od ponašanja ispred stadiona, do napuštanja „Itihada” sve je za najvišu ocenu. Grlato su bodrili Orlove, australijsku himnu su ispratili aplauzom dajući do znanja da poštuju domaćinstvo zemlje u kojoj zarađuju hleb, svaki potez naših igrača, pa čak i pogrešan, ispratili su aplauzom.
Bez baklji, nažalost, nije moglo. Istine radi, Australijanci su prvi počeli. Upalili su jednu, pa su Srbi morali dve. Lepo bi bilo da na svakoj utakmici Orlovi imaju navijače kakvi su bili u Melburnu.
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.