Žučna rasprava na hodniku u Budvi

Izvor: RTS, 22.Jun.2020, 19:32

Žučna rasprava na hodniku u Budvi

Predsednik SO Budva Krsto Radović i Snežana Kuč, koju je odbornička većina DPS-a i Crnogorske imenovala za v. d. predsednicu opštine i Skupštine, verbalno su se sukobili na hodniku u zgradi opštinske uprave.
Incidenti u Budvi počeli su pošto je prekršen dogovor da nijedna od "dve vlasti" ne ulazi u zgradu opštine.

Vršioci dužnosti predsednika Opštine i SO Budva, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč (DPS), jutros su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došli na svoja radna mesta iako je u petak postignut načelni dogovor da niko od razrešenog i novog rukovodstva ne ide na posao dok traje dijalog o prevazilaženju političke krize i smirivanja tenzija.
Podsetimo, nova većina, predvođena Bulatovićem i Snežanom Kuč, izglasala je nepoverenje doskorašnjim predsednicima Opštine i Skupštine opštine, Marku Careviću i Krstu Radoviću, što je uslovilo višednevnu krizu u Budvi.
Uprkos dogovoru da se u opštinu ne ulazi dok se ne završi dijalog o razrešenju krize, Bulatović i Snežana Kuč ušli su u zgradu, štiteći se privatnim obezbeđenjem.
Takav potez izazvao je revolt odbornika demokrata, koji su posle guranja sa obezbeđenjem probili kordon, a smenjeni predsednik Opštine Marko Carević ušao je u svoj kabinet.
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić obratio se sa prozora opštine okupljenima koji su povremeno uzvikivali "Milo, lopove".
Demokrate su poručile da iz zgrade neće izaći dok se kriza ne razreši. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.