Zorić: Proveravamo incident u Monaku

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2010, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: Proveravamo incident u "Monaku"

Prvo osnovno javno tužilaštvo naložilo je Odeljenju za kontrolu zakonitosti u radu MUP-a Srbije prikupljanje informacija radi provere da li je prilikom nedavne intervencije policije u zemunskoj kladionici "Monako" došlo do prekoračenja ovlašćenja policije, izjavio je danas portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

"Tužilaštvo neće zažmuriti pred bilo kakvim aktom nasilja ma ko da je u pitanju, ali u jednoj pravnoj državi mora da se poštuje procedura utvrđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odgovornosti, i dok se nečija krivica ne utvrdi, niko ne može biti unapred krivično gonjen", kazao je Zorić Tanjugu.

On je naveo da će biti utvrđeno da li je došlo do prekoračenja službenih ovlašćenja u postupanju policajaca i odgovornosti u vezi sa upotrebom sredstava prinude u odnosu na osobe koje su tom prilikom zadobile teške telesne povrede.

"Budite sigurni da će svako ko je učinio krivično delo, bez obzira na svojstvo i funkciju, biti procesuiran od strane tužilaštva, jer su svi jednaki pred zakonom", istakao je Zorić.

Odeljenje za kontrolu zakonitosti u radu, prema njegovim rečima, već uveliko radi na rasvetljavanju tog sučaja, a Prvo osnovno javno tužilaštvo je uključeno u taj postupak od samog početka.

Zorić je dodao da će javnost vrlo brzo biti obaveštena o rezultatima i odlukama koje će biti donete.

Beogradski elektronski mediji objavili su video snimak na kome se vidi da policija pendrekom tuče mladiće u zemunskoj kladionici "Monako", a očevici su svedočili da su se pripadnici policije, ničim izazvani, ponašali nedolično i da su šamarali, vređali i maltretirali i prisutne žene.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.