Izvor: Glas javnosti, 26.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živanović opet izazvao incident

ŠABAC - Rad gradske skupštine u Šapcu juče je odložen za subotu jer odbornik Srpske radikalne stranke Srboljub Živanović nije hteo da napusti salu nakon izricanja mere udaljenja.

Živanović je javnosti postao poznat nakon iste mere koju mu je izrečena u Skupštini Srbije zbog tuče sa poslanikom Srpske napredne stranke.

Predsednik šabačke skupštine Slobodan Mirković meru udaljenja odredio je posle niza opomena zbog vređanja sa govornice.

Već kod diskusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o zapisniku i pre prelaska na dnevni red usledio je novi incident.

Srboljub Živanović, koji namerava da se u subotu pojavi na sednici, tvrdi da je sve smišljeno urađeno, jer je vladajući većina, koju čini DS, SPO, G17, LDP i NS, ozbiljno uzdrmana.

- Mi smo predali potpise 23 odbornika sa zahtevom za stavljanjem na dnevni red inicijative za smenu vlasti u Šapcu. U obrazloženju naveli smo da je vlast nedemokratska i da ne izražava volju građana. Koliko su uzdrmani, najbolje govori to što su celu noć skupljali odbornike i opet nisu imali većinu - tvrdi Živanović. On dodaje da su za njegovo udaljavanje sa sednice glasali i odbornici koji na to nisu imali pravo.

- Odbornik DS-a Stojan Majstorović je podneo ostavku, a SPO je zamenio odbornika i doveo novog. Glasali su i neki direktori javnih preduzeća i tako su nakupili 36 glasova. Mene su hteli da udalje kako bi propala naša inicijativa za smenu vlasti - navodi Živanović.

Iz tabora vladajuće većine, međutim, tvrde da imaju stabilnu vlast i da inicijativa za smenu koju su podneli radikali i DSS neće proći.

Da sednica Gradske skupštine neće proteći bez incidenata, nagovestilo je pedesetak seljaka koji su se okupili ispred Skupštine i pretili da će „zauzeti“ salu. Naime, oni su tražili odgovor zbog čega nisu dobili novac za svinje koje su još pre dve godine predali otkupljivačima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinuta sednica Gradske skupštine Šapca

Izvor: Danas, 25.Mar.2009, 20:37

Sednica Gradske skupštine prekinuta je praktično pre početka rasprave zato što je odbornik SRS mr Srboljub Živanović, uprkos upozorenjima predsedavajućeg, ometao rad lokalnog parlamenta. Odbornik Živanovićnije se ni posle izricanja mere udaljenja pridržavao postojećeg Poslovnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.